Robert Galbraith: Zavaros vér

A sorozat ötödik, eddigi leghosszabb kötete. Nem panaszként mondom, mert tökéletesen felépített történetet kap a T. Olvasó. Azért nekem néha egy kicsit sok a lábfájásra való panaszkodás - értem, hogy ez az életének a része, de mégis... -, valamint a napi időjárás jelentés - igen, tudom, Nagy Britanniában óráról órára változik az idő, tehát tényleg állandó téma, hogy éppen esik vagy sem. 

Mint egy igazi jó krimiben, mindenki gyanús volt, mi több egy ponton még az is felmerült, hogy nincs megoldása az ügynek, illetve minden nyom a sorozatgyilkosra utalt. De ezt nem hittem el, pontosabban nem akartam elhinni, mert túlságosan egyszerű lett volna. Megmondom őszintén, hogy a végkifejlet számomra teljesen váratlan és meglepő volt. 

A karakterek ismét zseniálisan lettek megalkotva. Remélem, hogy egy-két mellékszereplő megmarad a következő részekben, mert hiányoznának és színesebbé teszik a történetet.

A főhősök magánélete végre kezd rendeződni, határozottan pozitív irányba halad ez ügyben a történet, és végre voltak olyan negatív személyek, akik remélhetőleg végleg eltűntek.