Jeffery Deaver: The Burial Hour

A Lincoln Rhyme sorozat 13. kötete és persze nincs magyar fordítása. (Úgy tűnik, hogy az egyébként is foghíjas magyar fordítást a tizenkettedik kötetnél abbahagyták.)

Nem mondom, hogy rossz volt, de valahogy elmaradt a korábbi kötetek színvonalától. Nagyon lassan indult be a történet és a főhösök eléggé a háttérbe kerültek, a mellékszereplőkről viszont pontosan tudtam, mit gondolnak, éreznek, mit szeretnének vagy éppen nem szeretnének, mi aggasztja őket, stb.

A főhösök érzései, gondolatai, akik valamiféle nászúton voltak és az esküvőjüket tervezték teljesen hiányoztak. Még a könyv elején volt egy alkalom, amikor Lincoln hezitált, hogy hova is menjenek nászútra, de például arról, hogy Amelia mit gondolt, érzett az esküvőről és a nászútról, semmit nem lehetett tudni. Kicsit robottá vált a figurája: nyomozott, helyszínelt, vezetett és egyszer-kétszer álmodozott, milyen lenne egy Ferrarival menni, de ennyi. Hogy volt-e kétsége vagy éppen boldog volt az esküvővel kapcsolatosan vagy hogy hogyan alakul a közös életük - semmi. 

Persze tudom, hogy alapvetően krimiről van szó, de nekem nagyon hiányoztak a személyes gondolatok, érzelmek a magánéleti szállal kapcsolatosan. Nem romantikus vonalat vártam, elég lett volna néhány mondatos gondolatsor, vagy egy néhány soros beszélgetés is. 

Címkék: olvasónapló