Musso: Angélique

Izgalmas és fordulatos volt számtalan váratlan csavarral, mégis valahogy...

A történet egészen egyszerűen indul. Egy lány felbérel egy volt nyomozót, hogy kutakodjon egy kicsit az anyja halálával kapcsolatosan. A rendőrség lezárta az ügyet azzal, hogy baleset történt, de ő megvan győződve arról, hogy az anyját meggyilkolták. A nyomozó kicsit kelletlenül kezd neki a nyomozásnak, de aztán gyanús nyomokra bukkan, ami felkelti az érdeklődését, és így hozzá fog az alapos kutatáshoz. Innentől kezdnek bonyolódni a szálak és nem egyszer lepett meg az író egy-egy újabb csavarral. 

De aztán valahogy túl sok lett az újabb és újabb váratlan fordulat. A végén már, ha nem is követhetetlenül, de azért rendesen összegabalyodtak a szálak és akkor egyszer csak hirtelen befejeződött a könyv. Túl gyorsan, kevés magyarázattal egy happy end. 

Egy kicsit az volt az érzésem, mintha egy terjedelmes regény vázlatát olvastam volna. Túl sok volt a különböző csavarokból, fordulatokból ehhez a közel 300 oldalas kis regényhez. Egy nagyobb lélegzetű műben ezeket sokkal részletesebben és finomabban ki lehetett volna dolgozni. Talán akkor a vége is kerekebb lett volna. Nem azzal volt a bajom, hogy kicsit sziruposan happy end lett, hanem hogy nem volt igazán kidolgozva, hogy miért és hogyan lett az.

Címkék: olvasónapló