Zajácz D. Zoltán: Dermesztő Balaton

Nagyon vártam, hiszen ez a trilógia befejező kötete. Sajnos picit csalódott vagyok, mert az előző kötetekhez képest ez bizony egy kicsit unalmasra sikeredett. 

Az 1980-as évek hangulata tökéletes volt - bár néha már túlzásnak tartottam, hogy annyira ki lettek hangsúlyozva az akkori márkanevek. (Sokszor felesleges is, mert aki nem ismerte ezeket a termékeket, azoknak ezek semmit nem mondanak, aki meg ebben az időszakban élt, annak nem kell bemutatni őket.) A sorozat korábbi két főszereplője ezúttal háttérbe lett tolva, ami érthetetlen a számomra. Főleg úgy, hogy fel-feltűntek egy-egy rövid jelenetben, hogy valamilyen ötletet adjanak a folyamatban lévő nyomozáshoz, ami nélkülük nem igazán akaródzott megoldódni. Tehát bármennyire is mellőzve lettek, mégiscsak általuk haladt a történet előre. A főszereplővé előléptetett korábbi mellékszereplő viszont nem tudott központi figura lenni. Szimpatikus volt, szerethető, de mégsem olyan igazi ütős karakter.

A történet eléggé lassan folydogált, hiányoltam az igazi fordulatokat és izgalmakat, ennek ellenére mégsem volt unalmas a sztori, ami talán a rövidségének köszönhető.

img_0724_2.JPG

Címkék: olvasónapló