Camilla Läckberg: A toronyőr (The Lost Boy)

Ismét egy jól felépített krimi az írónőtől. Nem volt nagyon izgalmas (a sorozat korábbi köteteihez viszonyítva), de kellemesen szórakoztatott az egy-két csavar, az ismételten párhuzamosan futó szálak, amelyek a könyv vége felé szépen összefonódtak és kirajzolódott a teljes történet. 

Szerintem azért népszerű az írónő ezen sorozata, mert a főhősök nagyon emberiek. Nem szupererővel és -képességgel rendelkező valakik, hanem olyanok, mint mi, Olvasók. Vannak problémáik, tragédiáik, örömeik, teljesen átlagos életet élnek. 

Tetszik, hogy mindig van egy évtizedekkel korábbi történet, ami látszólag egyáltalán nem függ össze semmivel sem. Aztán addig csűri, csavarja a sztorit az írónő, hogy egyszerre csak kiderül, hogy miként hatott a múlt az aktuális eseményekre. 

Ahogy említettem, ebben a regényben is párhuzamosan több szálon futott a cselekmény. Máskor szépen minden a helyére kerül, most viszont az egyik eseménysor számomra elvarratlan maradt. És ez az elvarratlan szál több kérdést is felvetett: megúszhatta a gyilkos a tettét vagy sikerült börtönbe juttatni? És mi lett a gyerekekkel? 

Persze az is lehet, hogy a sorozat következő kötetében meglesz erre a válasz, hiszen az előző is egy olyan történéssel ért véget, aminek a következményeivel ez a kötet kezdődött. 

lost_boy.JPG

Címkék: olvasónapló