2020. április 17., péntek

Kisebbik gyerkőcnek sikerült minden megkapott feladatot befejeznie. Hurrá! Hát mit ne mondjak, az utolsó nagyobb lélegzetű fogalmazással vért izzadtunk. Ennek ellenére még ahhoz is volt kedve, hogy néhány játékos feladatot csináljon - aminek persze megint vita lett a vége. Készített ugyanis egy szókeresős rejtvényt. A szavak megtalálásához kérdéseket tett fel. Nos, valami elképesztő helyesírási hibákat rakott bele (pl. személyneveket, illetve országneveket kisbetűkkel írta), és némelyik kérdésnek semmi értelme nem volt, mert se alany, se állítmány nem volt a mondatban. Apuka meghallotta... Mondta a magát rendesen, hogy ez így elfogadhatatlan, hogy szedje össze magát, és... Persze, igaza volt, de ennél a gyereknél ez a módszer nem működik. 
Ma egyébként a gyerkőc sulijából kaptunk egy emilt, amely részletesen leírva, hogy hova, mivel kell a gyerkőcnek bejelentkeznie hétfőn az online oktatásra. Kicsit tartok a dologtól, nem tudom, hogy a gyerkőc mennyire fogja venni az akadályt és mennyire érti meg, hogy ez most meghatározatlan ideig így lesz, tehát komolyan kell venni a dolgot. A levél szerint reggel 9-től lesz elérhető a weboldal. Mivel nem tudom pontosan, hogy órákat is fognak adni, vagy csak kiszórják a feladatot, mondtam a gyereknek, hogy hétfőn 9-kor ott kell ülnie a gépnél. Aztán, ha már tudjuk, hogy mi és hogyan működik, mennyire rugalmas a dolog, majd kitaláljuk, hogy lesz.
Megérkezett az új kábel, úgyhogy szerencsére apuka azonnal nekiállt kábelezni - hála a jó égnek, így nem fog zavargászni a hétvégén! Az új kábelt behúzta, kipróbálta és működött! Szóval a lyukat szépen betömte, aztán takaríthattam a szobámat, viszont tényleg gyorsabb lett a net. Mondjuk a szerelés és az azt követő takarítás következtében megint későn végeztem, de nem bántam. Egy gyorsabb és megbízhatóbb internetért megérte a dolog
Címkék: covid