Megérkezés Cesky Krumlovba

Ismét egy baráti társasággal vágtunk neki az utazásnak. A cél Cesky Krumlov volt, amely Csehország egyik leglátogatottabb helye. Nem véletlenül, az ott található vár a prágai után a legnagyobb az országban és az óváros is gyönyörű. Úgy döntöttünk, hogy nem a szokásos és legrövidebb úton, vagyis Szlovákián át megyünk, hanem kerülővel, Ausztrián keresztül.

Meseszép vidéken autóztunk. Néha másod-, vagy harmadrangú utakon, amelyek finoman szólva sem voltak a legjobb minőségűek, és sokszor órákig nem találkoztunk más autóval, viszont tényleg hihetetlenül gyönyörű volt a táj. Egyáltalán nem siettünk, jó volt ez a nagy nyugalom.

Valamikor kora este érkeztünk meg Ceksy Krumlovba. A szállásunk a belváros határában volt, egy magánpanzióban. Az egyszerű, modern, kétemeletes épület földszintjét teljesen mi foglaltuk el. A szobák kicsik, de takarosak voltak, mindegyikhez egy-egy apró fürdőszoba tartozott. A bejárati ajtó előtt egy kis teraszféleség volt székekkel, asztallal. Innen pont rá lehetett látni a várra. 

Miután lepakoltunk, gondoltuk, járunk egyet a városban. Kb. 10 perc alatt bent voltunk a történelmi belvárosban. Az üzletek és látnivalók már zárva voltak, hiszen késő volt, de így is nagyon élveztük a barangolást, mert csodás hangulata van a városnak. 

8.JPGA vár a folyópartról

A vacsoránkat egy kis kocsmában fogyasztottuk el, amely a folyóparton állt. Gyönyörködtünk a naplementében, néztük a csónakázókat és élveztük a finom ételeket. 

3.JPGA Moldva folyó és a partján a kis vendéglők sora

Az idő nagyon kellemes volt még így este is, és a házinénink biztosított, hogy másnapra hasonlót, 35 fokot jósoltak.

Címkék: utazás