2020. április 15., szerda

Hurrá, már szerda! Jó kis csípős volt a reggel, a fű is deres volt. Szerencsére gyorsan melegedett az idő, és amikor szokás szerint a két mákvirággal sétálni mentünk, már nagyon kellemes volt. Ismét nem volt panaszkodás a séta miatt. Talán azért sem, mert gyakorlatilag az egyetlen alkalom, amikor a lányok elhagyják a házat, az a kutyasétáltatás, és ugyan nem rajonganak a dologért, de hát mégis ez az egyetlen egy ürügy, hogy kiszabadulhatnak. Persze lehet, hogy tévedek.
Hivatalosan ma ment volna vissza a kicsi suliba, de persze kaptunk egy emilt, hogy ez nem lesz így. A hét hátralévő napjain be kell fejeznie, amit a karantén előtt kapott, aztán hétfőtől megindul az online oktatás. Nem tudni meddig. A nagy hivatalosan majd csak hétfőn kezdené a sulit, szóval egyelőre  nem tudni, hogy nála hogyan fog alakulni a dolog. A kicsi mindenesetre egész jól áll a feladatokkal, simán végezni fog pénteken az utolsó dologgal is.
Ma jó kis Jókai bablevest csináltam. Lányok becsülettel megkóstolták, aztán mondták, hogy ők ezt nem. Szerintem a füstölt íz az, ami nem tetszett nekik. Én három adagot bevágtam a fagyasztóba, illetve ma ezt ebédeltem, a maradékot pedig anyuka és apuka osztotta el egymás között. Mondtam, hogy ha nem bírják megenni, ki ne öntsék, csak tegyék a hűtőbe, aztán holnap majd lefagyasztom azt is.
Késő délután apuka érdekes hírt hozott. Valami haverja azt a pletykát hallotta, hogy a nemzetközi légiforgalom csak valamikor ősszel fog újraindulni. (Apuka a barbadosi nyaralásukat már át is rakta karácsonyra augusztusról...) Ezek szerint tényleg nem fogok tudni hazamenni augusztusban. Aztán beszélgetni kezdtünk, hogy ha ez tényleg igaz, akkor mi lesz a sulival? És hogy fogunk egyáltalán utazni? Maszkban és kesztyűben? És mi lesz a színházakkal? Koncertekkel? Még filmeket be lehet mutatni a TV-ben, de hogyan fognak filmek készülni? Karanténba rakják a színészeket egy forgatás idejére? Félelmetes új világ van kialakulóban. Addig, míg nem tudnak valamit kezdeni ezzel a döggel, addig gyakorlatilag nincs normális élet. Bele se merek gondolni, hogy mi lenne akkor, ha nem 3%-os, hanem sokkal magasabb lenne a halálozási arány...
Címkék: covid